top of page

Profile

Join date: Jun 19, 2022

About

Formule 1 GP van Canada 2022 live kijken gratis


Formule 1 Grand Prix van Canada op TV


Watch F1 Live Online

Watch F1 Live Online


Bekijk de Grand Prix van Canada live op TV! De Grand Prix van Canada zal van start gaan op zondag 19 juni 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd! Uiteraard is deze Grand Prix live te volgen via RacingNews365.nl, maar er is ook de mogelijkheid om de wedstrijd live op TV te volgen.


De negende Formule 1 Grand Prix dit seizoen is in Montréal, Canada op het Circuit Gilles Villeneuve. Lewis Hamilton pakte al zeven keer de eerste podiumplek, terwijl Max Verstappen voor zijn eerste overwinning gaat.

De negende Grand Prix op de planning is op het Notre Dame-eiland in Montréal dat door de mens is aangelegd. Na verschillende evenementen werden de wegen op het eiland omgetoverd tot Circuit Gilles Villeneuve, dat nu een van de favorieten is onder de coureurs. Door de vele scherpe bochten ontbreekt het hier namelijk niet aan chaos en beschadigde auto's.


Grand Prix van Canada

Aan de laatste bocht van het circuit staat de beruchte Wall of Champions, die de naam te danken heeft aan de Grand Prix in 1999. Damon Hill, Jacques Villeneuve en Michael Schumacher maakten toen alle drie van dichtbij kennis met de muur. Lewis Hamilton haalde bij de laatste Grand Prix in 2019 dankzij een foutje van Charles Leclerc de 25 punten binnen voor Mercedes. Belandt Leclerc deze keer wél bovenaan het podium of moet de coureur de winst uit handen geven aan 'onze eigen' Max Verstappen?


De kwalificatie is zaterdagavond om 22:00 uur te zien. De race start zondagmiddag om 20:00 uur. Beide zijn te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS en Ziggo Sport zenden de samenvatting na de race uit om 22:47 uur op NPO1.


De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada was een late aangelegenheid en door een code rood werd het nóg later. De race die gepland staat voor deze zondag 19 juni echter begint een stukje vroeger dan de kwalificatie op zaterdag.


De race gaat namelijk om 20:00 uur Nederlandse tijd van start, vroeg in de Canadese middag. Als het droog blijft (en daar lijkt het op) en er zich geen onverwachte dingen voordoen, weten we anderhalf later wie zich de winnaar mag noemen op het Circuit Gilles Villeneuve.


De vorige jaren was de Formule 1 steevast gratis te zien voor alle Ziggo klanten op het open sportnet. In 2022 is dat niet meer het geval. Ziggo Sport is namelijk de uitzendrechten kwijtgeraakt aan de zender Viaplay van de Scandinavische partij NENT.


Zij gaan met grote namen als David Coulthard, Tom Kristensen en Mika Hakkinen verslag doen vanaf de circuits, terwijl in de studio in Nederland namen als Giedo van der Garde, Christijan Albers, Ho Pin Tung en Tom Coronel aan zullen schuiven.


Dit jaar zendt het Duitse RTL vier Formule 1-weekenden gratis uit, maar dan komt er wel reclame tussendoor. Deze Grand Prix staat niet op die lijst.


Formule 1 Grand Prix van Canada live

Mocht u niet in de gelegenheid zijn de TV aan te zetten, dan is een goed alternatief het liveblog van RacingNews365. Zo bent u altijd op de hoogte, zelfs als u niet voor de TV zit!


Het seizoen 2022 telt 23 wedstrijden en het seizoen loopt van midden maart tot midden november. Benieuwd welke wedstrijden er nog volgen? Bekijk hier op onze Formule 1-kalender 2022! Daarnaast kunt u per wedstrijd bekijken welke zenders de wedstrijd uitzenden op onze speciale Formule 1 op tv-pagina.


Hieronder vindt u alle sessies inclusief de aanvangstijden (Nederlandse tijd) voor deze Grand Prix, zodat u niets hoeft te missen!

[[!kijk-live#]] Formule 1 GP van Canada live op tv en livestream Gratis 19 juni 2022

More actions
bottom of page